Koffie lost niet alles op, maar wel veel. Heb je nog een vraag? Plan dan een digitaal koffiemomentje in met één van onze experts.
send Check beschikbaarheid
Voor veel bedrijven die gebruik maken van overheidssteun in het kader van de NOW geldt een zogenaamd uitkeringsverbod. Het uitkeringsverbod ziet op iedere “werkgever of rechtspersoon” die een NOW subsidie aanvraagt voor zover het gaat om die gevallen waarvoor een NOW-voorschot van minimaal € 100.000 wordt verstrekt of waarvoor de totale NOW-subsidie op een bedrag van minimaal € 125.000 wordt vastgesteld.

Een werkgever of rechtspersoon voor wie het uitkeringsverbod geldt mag bij een beroep op de NOW geen dividend uitkeren aan aandeelhouders of bonussen aan de Raad van Bestuur, bestuur en directie van het concern en de rechtspersoon of vennootschap, waaronder mede begrepen winstdelingen. Het bedrijf mag ook geen eigen aandelen inkopen.

Of voor jouw onderneming een uitkeringsverbod geldt en wat de reikwijdte daarvan is afhankelijk van meerdere factoren. Wil je weten of voor jouw onderneming een uitkeringsverbod geldt? Neem dan contact op met één van onze juristen via taxandlegal_nl@sdworx.com.
Laatst aangepast op: 03/02/2021