Koffie lost niet alles op, maar wel veel. Heb je nog een vraag? Plan dan een digitaal koffiemomentje in met één van onze experts.
send Check beschikbaarheid
Als je medewerker vraagt de werkzaamheden vanuit huis te verrichten, heb je als werkgever op basis van de Arbowetgeving een zorgplicht. Dit betekent dat je ook voor de thuiswerkers als werkgever verantwoordelijk bent voor een veilige en gezonde werkplek. Als werkgever moet je kunnen aangeven welke werkzaamheden thuiswerkers verrichten en de stoffen, hulpmiddelen en werktuigen die zij daarbij gebruiken. Als je er als werkgever van op de hoogte bent de thuiswerkplek niet arbo-proof is, dan dien je de medewerker te instrueren om aanpassingen te doen. Kosten deze aanpassingen geld, dan is de werkgever verantwoordelijk voor de kosten.

Ook ben je verplicht de medewerkers te informeren over het in acht nemen van de arbowet (denk bijvoorbeeld aan het instructies geven over beeldschermgebruik) het in acht nemen arbeidstijdenwet (zoals het tijdig opnemen van pauzes), de risico’s aan het thuiswerken (werkstress en verkeerde houding).
Wij adviseren in deze tijden een thuiswerkovereenkomst of een thuiswerkpolicy op te stellen. Hierin kun je zaken vastleggen zoals wanneer de medewerker precies bereikbaar moeten zijn etc.

Wil je met je medewerkers een thuiswerkovereenkomst sluiten? Wij bieden een model thuiswerkovereenkomst aan voor een vast tarief van € 49,- exclusief BTW. Deze overeenkomst kan opgevraagd worden bij onze juristen via taxandlegal_nl@sdworx.com.
Laatst aangepast op: 15/10/2020