Koffie lost niet alles op, maar wel veel. Heb je nog een vraag? Plan dan een digitaal koffiemomentje in met één van onze experts.
send Check beschikbaarheid
Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) mag je in beginsel geen medische gegevens van medewerkers verwerken. Je mag dan ook geen lijst bijhouden van medewerkers die geïnfecteerd zijn met het Coronavirus. Gezien de verplichting om een veilige werkomgeving te kunnen bieden, voelt dit misschien dubbel. Je kunt de medewerker natuurlijk wel verwijzen naar de bedrijfsarts. Deze mag de gezondheidsgegevens wel verwerken en de werkgever adviseren over het blijven bieden van een veilige werkomgeving. 

Let dus op dat je als werkgever binnen je onderneming niet bekend maakt welke medewerkers met het Coronavirus zijn besmet. Dit is in strijd met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je mag wel in algemene bewoordingen bekend maken dat een collega besmet is geraakt met het Coronavirus op voorwaarde dat deze informatie niet terug te herleiden is tot een specifiek persoon.