Koffie lost niet alles op, maar wel veel. Heb je nog een vraag? Plan dan een digitaal koffiemomentje in met één van onze experts.
send Check beschikbaarheid
Ook tijdens de Coronacrisis blijven de geldende ontslagregels van kracht. De werkgever kan wegens bedrijfseconomische redenen ontslag voor een medewerker of medewerkers aanvragen bij het UWV. Als de werkgever een ontslagvergunning via het UWV wenst te verkrijgen, moet de werkgever onder andere aannemelijk maken dat:

  • er sprake is van een bedrijfseconomische reden zoals de slechte, of slechter wordende, financiĆ«le situatie van het bedrijf, werkvermindering, organisatorische en/of technologische veranderingen, zoals automatisering, (gedeeltelijke) bedrijfsbeĆ«indiging, een bedrijfsverhuizing of het vervallen van een loonkostensubsidie;
  • het afspiegelingsbeginsel is gevolgd;
  • herplaatsing binnen de organisatie niet mogelijk is.

Het dossier zal zeer goed gemotiveerd moeten worden met bijvoorbeeld jaarrekeningen, begrotingen en motiveringen. Wil je weten of ontslag wegens bedrijfseconomische redenen haalbaar is? Neem dan contact op met onze juristen via taxandlegal_nl@sdworx.com. Ook kan je je inschrijven voor de training 'Ontslag om bedrijfseconomische redenen' op 30 maart 2021. 
Laatst aangepast op: 03/02/2021