Neen, werknemers die lokaal tewerkgesteld worden in andere landen zijn in principe niet onderworpen aan het Belgische sociale zekerheidsregime. Om die reden is het niet mogelijk om tijdelijke werkloosheid volgens Belgisch recht voor deze werknemers aan te vragen.

Mogelijk voorziet het land waar de werknemers sociaal verzekerd zijn echter een soortgelijke maatregel. Check dus zeker en vast de website van de bevoegde overheidsdienst in dat land.
Kijk vooral ook even in de FAQ’s van onze buitenlandse collega’s op onze internationale website over de corona-crisis: https://www.sdworx.com/en/covid-19 

Indien u vragen heeft over de maatregelen in andere landen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Een International Employment consultant assisteert u graag verder in samenspraak met onze partner in het desbetreffende land. We wensen mee te geven dat de situatie land per land verschilt en de situatie in elk land, daarnaast ook onderhevig is aan permanente wijzigingen. Om die reden is het belangrijk om steeds uit te gaan van de meest recente informatie.