Als u het specifieke corona-ouderschapsverlof opneemt, komt u niet in aanmerking voor de extra aanmoedigingspremie. Als u in de maanden mei, juni, juli, augustus of september het 'gewone' ouderschapsverlof opneemt, kunt u wel een aanmoedigingspremie aanvragen. 
 
De dossiers die in mei en juni 2020 lopen van alle aanmoedigingspremies die zijn aangevraagd op basis van deeltijds ouderschapsverlof, worden standaard stopgezet op 30 april 2020 of geannuleerd, om onterechte betalingen en terugvorderingen te vermijden.
 
Indien uw ouderschapsverlof of tijdskrediet met motief zorg kind niet is of wordt omgezet naar corona-ouderschapsverlof, moet u een nieuwe aanvraag indienen, gezien u dan wel nog recht heeft op een aanmoedigingspremie in de maanden mei en/of juni (en eventueel volgende maanden).
 
Indien u wel corona-ouderschapsverlof opneemt en uw gewoon ouderschapsverlof of tijdskrediet met motief zorg kind loopt na deze periode nog door, moet u een nieuwe aanvraag indienen voor de periode na afloop van het corona-ouderschapsverlof.

U kan de aanvraag online indienen via www.vlaanderen.be/aanmoedigingspremies of op papier (het aanvraagformulier vindt u ook via deze website).  
Laatst aangepast op: 08/07/2020